Ferdinand Spinnewijn

Ferdinand Spinnewijn (62). Getrouwd met z’n vroegere buurmeisje, 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Docent Aardrijkskunde en Geschiedenis aan de PABO.

“De PABO heeft dit jaar negentig nieuwe studenten. Opvallend: meer jongens. Vanwege de opwaardering van het vak denk ik. Iedereen komt aan het werk.”

“We wonen in het oude hoofdonderwijzerhuis dat bij de gesloopte gereformeerde school in de Kasteelstraat hoorde. Een fijne, oude buurt met beweging.”

“Heerlijk daar. We ervaren geen overlast. Er wordt duidelijk geïnvesteerd in de huizen. De mensen zijn er niet afstandelijk. Altijd gezellig praten met elkaar.”

“Vlissingen kent zoveel verhalen. Ik loop er met m’n studenten langs. Ken je bijvoorbeeld de geschiedenis van ‘Zimmer Frei’ op de bunker bij het windorgel?”

“Dat is er in ’85 als grap op geschilderd door een Italiaan. De letters zie je nog steeds. Via persbureau Reuters is de foto ervan de gehele wereld over gegaan.”

“Vlissingen wordt vaak als een uithoek bestempeld. Vind ik helemaal niet. Antwerpen, Brussel, Parijs. Je bent er eerder dan wanneer je naar Leeuwarden gaat.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.