Frank van Ieperen

Frank van Ieperen (39). Single. Geboren in Oost-Souburg. Afgestudeerd bij de HZ-opleiding Bedrijfskundige Informatica. Is onder andere voorzitter van Stichting Dromen voor Duchenne.

“Duchenne is een progressieve spierziekte. Je gaat stapje voor stapje achteruit. Tot m’n twaalfde heb ik kunnen lopen. Een medicijn is nog niet gevonden. Alleen symptoombestrijding.”

“Er is 24/7 iemand in mijn nabijheid. Zestien verschillende verzorgers. Zij zijn eigenlijk mijn handen. Met mijn pgb-budget kan ik gewoon alles zelf regelen. Ook de mensen aannemen.”

“Ik voel me echt een Oost-Souburger. Het is meer het dorpse, de gebondenheid en het ons kent ons. Alle faciliteiten bij de hand. Veel winkels ook in Souburg. Dus wat wil je nog meer?”

“Met mooi weer ben ik vaak op pad. Terrasje pikken. Ook met fiets en auto. Soms naar congressen waar ik gastspreker ben. Mijn droom is al vervuld: een reis naar Amerika in 2019.”

“Maar het is nog veel fijner om dromen van andere Duchenne-patiënten te realiseren. Daarom nu druk bezig met een sponsor sportevenement op 5 september, genaamd ‘Frank 40’.

“Heb nog meer plannen. Leuke dingen voor de stichting. Ik ben gewoon… weet je… ik probeer veel plezier te maken. Elke dag een feestje. Nou, op een of andere manier lukt dat aardig.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *