Frans Haanstra

ikbenvliss76-haanstraFrans Haanstra (78). Getrouwd, 3 zoons. Geb. Albert Cuypmarkt, Amsterdam. Door de woningnood verhuisde hij in 1965 naar hier. Werkte o.a. bij De Schelde.

“De Schelde vond ik een klotebedrijf. De bazen waren goden. Heb veel ruzie gemaakt. Ik ben gehoorzaam als de pest, behalve als het me niet bevalt.”

Als PvdA’er noemt hij zich de laatste der Mohikanen. “Je moet niet weglopen, maar proberen van binnenuit iets te veranderen.” Hij zat 16 jaar in de raad.

“Ik ben trots dat ik in het armoedebeleid m’n woordje heb kunnen zeggen.”Mijn helden zaten in de jaren ‘60. Jan Schaefer. In gelul kun je niet wonen.”

“Wat Vlissingen betreft: ik word het een beetje beu allemaal. Dat geouwehoer over die leegstaande winkels. Daar bereik je niks mee. Ga actief aan de slag.”

“Sommigen zeggen: Zeeland is voor de ouderen. Maar heb jij er behoefte aan dat er bij Bergen op Zoom een bord staat met: bejaarden díe kant op?”

“Ik ben helemaal geïntegreerd in Vlissingen. Laatst liep ik op de hei en toen dacht ik: wat doe ik hier eigenlijk? Ik miste gewoon de boulevard en de zee.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *