Frans Hut

Frans Hut (55). Single. 2 dochters. Woont vanaf z’n vijfde in Vlissingen. Was o.a. steigerbouwer, grondwerker en barkeeper. Is sinds maart 2020 werkzaam op de Milieustraat.

“Door de corona raakte ik m’n werk kwijt. Ik dacht: geef mij maar een grijper en wat vuilniszakken en ik ga beginnen. Ik moet wat te doen hebben hè. Toen kwam dit op m’n pad.

“Leuk ploegje. Buitenwerk. Héérlijk. Tijdens de lockdown stonden ze soms tot bij het viaduct. Een uitje voor veel gezinnen. Je wil niet weten wat er wordt weggegooid.”

“We zijn een wegwerpmaatschappij geworden hè. Een paar maanden terug: prachtig uitgesneden eikenhouten deuren. De meeste mensen hechten er geen waarde meer aan.”

“Veel bekenden natuurlijk die je tegenkomt. Da’s best wel leuk. Een praatje met die en met die. Zoals in het café. Heel gevarieerd. Kijk met hem daar heb ik nog op school gezeten.”

“Ik woon in de Glacisstraat. Prima daar. Een muzikaal buurtje. Een doedelzakspeler. Een gitarist. Een drummer. Dan hoor je ze lekker oefenen op het zolderkamertje met open raam.”

“Het is vijf minuten naar het strand. En drie naar het centrum. De horeca ga ik niet meer in. Dan heb je geen eigen leven. Nu ideale werktijden. En heel veel mooi weer hè, hier in Vlissingen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.