Frans Maas

ikbenvliss28-maasFrans Maas. 73 jr. Vanwege de oorlog geboren in Westkapelle. Getrouwd, 1 dochter. Woont in de Vrouwestraat.

In het pre-digitale tijdperk schilderde hij samen met z’n vader, de gelijknamige kunstschilder, reclameteksten op ramen en auto’s.

Frans houdt van ambachtelijke kunst. “Naerebout bijvoorbeeld, een klassiek beeld natuurlijk. Hij staat daar keurig hè op de boulevard?”.

“En dan dat water aan de boulevard. Dat voert naar verre gebieden en het avontuur. Wie kan zo schilderen dat het de werkelijkheid lijkt?”

“Laatst die prachtige Omaanse driemaster. Die tuigage. Die zeilen. Dan denk je ook aan die matrozen die wel eens naar beneden donderden”.

De Vlissingers vindt hij vaak chagrijnig. “Een redelijk stug volkje dat verrast opkijkt als je hen groet. Maar ik kan me hier goed handhaven hoor”.

“En Vlissingen? Je zou eigenlijk de boel moeten platgooien. Het is een oude voetbal die steeds opnieuw opgelapt is. Er is geen eer meer aan te behalen”.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Frans Maas

  1. Aarnout Buijs schreef:

    heb zijn vader goed gekend heb nog schilderijtjes van hem in de gemeente werkplaats heeft een groot doek gehangen ik denk een meterbreed en ongeveer 6 meter lang naast de gruiter stond die werkplaats waar het doek gebleven is weet ik niet vr gr willem aarnout buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *