Fred Borgs

Fred Borgs (65). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. “De zevende van acht kinderen. Net geen kakkenestje.” Evenementencoördinator bij de gemeente Vlissingen.

“De spin in het web. Die functie heb ik zelf gecreëerd. Evenementen bestonden er in 1995 amper. Rond de zestig. Van klein naar groot. Op het hoogtepunt waren dat er 666!”

“Grootste uitdaging is dat je de baas bent zonder de baas te spelen. Ik ben een Vlissinger en versta de taal hè. Ben altijd blij als mensen zeggen dat ik geen ambtenaar ben.”

“Iemand vroeg eens aan mij of ik óók uit Vlissingen kwam. Ik zei: nou, het feit dat je dat aan me vraagt betekent dat jij hier niet bent geboren. En ja hoor, het klopte precies.”

“Ja vroeger. Je kon overal spelen. Op de vuilnisbelt bij Baskensburg. De Rode Kruisbunkers bij de begraafplaats. En de Spuikom niet te vergeten ee. Je struinde overal naartoe.”

“Nog een week en dan ga ik met pensioen. Zag er eerst tegenop. Maar vorig jaar lag ik kantje boord. Dan ga je relativeren. En denken: het leven kan in een zucht voorbij zijn.”

“Ben er trots op dat Vlissingen is uitgegroeid tot grootste evenementenstad van Zeeland. Nu kan ik over mijn eigen tijd beschikken. Sowieso wandelen, want er moet tien kilo af.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.