Gaston Timmerman

Gaston Timmerman (80). Getrouwd, 2 kinderen. Werd vanwege de oorlog in Middelburg geboren. Oud-directeur Jan Ligthartschool. Richtte in 1983 Inter Scaldis Pipes and Drums op.

“Uit eerbetoon voor de Schotse veteranen die ik had leren kennen. Een doedelzakband als levend monument voor onze bevrijders. Niet iedereen houdt ervan. You hate it or you like it.”

“Ik ben opgegroeid aan de boulevard. In het rijtje waar de Vic stond. Ja, rond de watertoren hè. De Kom. Het Haventje van Meijer. Het bruggetje daar. De HBS. Dat was mijn Vlissingen.”

“Net zoals de viswuufjes. Scharretjoe. De schuitjes. Ik hou van die oude vissersschepen. Daarom ben ik nog actief bij de Stichting Behoud Hoogaars. Hou me bezig met het fotoarchief.”

“Elke dag moét ik een keer over de boulevard. Dat is een drang van me. Zonder de zee en de schepen gezien te hebben, is de dag niet compleet. Na een vakantie doe ik dat ook altijd.”

“Maar uitkijkend vanaf Michiel naar het centrum, zie ik een totaal ander stadssilhouet ontstaan. Verschrikkelijk, die hoge flats. Ik keek liever naar de negen kranen die daar stonden.”

“Ik hoop ook dat de rijrichting van de boulevard weer wordt zoals eerst. Nu zie je al dat het onder aan de Oprit een chaos is en opstropt. En dan is het nog niet eens toeristenseizoen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *