Haiko Bergen

ikbenvliss121-haikoHaiko Bergen (39). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Kok/begeleider in de lunchroom van Arduin bij het ADRZ. “Ik hou van mensen, van koken en van eten.”

“Ben opgegroeid in O-Souburg. Iedereen kende je. Je kon niet eens stiekem op de open draaibrug staan. Dan stond m’n vader al aan de kant te roepen.”

“Als puber zat ik op een kookcursus in ‘t Zwaantje. Boerenkool en een vlaflip. Vond dat geen menu. Ben nooit meer geweest. Daarna heb ik overal gewerkt.

“Er is een gigantische gunfactor in Vlissingen. Mensen van hier. Als je zelf hard meewerkt word je ervoor beloond: BLVD, de Dighter, Jong, het Archief.”

“Daar moet je het in de winter met name van hebben. Ik probeer alles hier te halen. Zo ga ik ook niet weg bij de Delta. Ondanks de storingen die er zijn.”

“Ben stiekem trots op deze stad. We hebben altijd veel visite van buitenaf. En telkens zeggen ze dan: we willen hier ook wonen. Voelen zich meteen thuis.”

“Ze zeggen wel eens dat Vlissingen het afvalputje van de A58 is. Veel opvallende en gekke mensen. Ook junks. Voor iedereen is wel een plekje te vinden.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *