Hanneke Geijsen

Hanneke Geijsen – van Hoorn (73). Weduwe, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-eigenares van boekhandel Geijsen en Bruna, annex postagentschap.

“Vond het fijn werk. Altijd wat te doen. Inpakken. Uitpakken. Mensen om je heen. Ik lees veel, maar heb het wel altijd als handel gezien. Zo is het toch?”

“Wat ik heel belangrijk vond: de koopzondag. Samen met Liesbeth Nijman van de Pantalon heb ik ervoor gezorgd dat die er eenmaal per maand kwam.”

“Nu loop ik in Vlissingen als toerist. Kijk eens naar die grote lege panden. Daar moet de gemeente toch wat aan doen? Aquisitie voeren, bedrijven bellen.”

“En wanneer verandert de rijrichting daar eens? Dat zouden ze toch veranderen? Dat je meteen vanaf de De Willem Ruisstraat de boulevard op kan rijden.”

“En dan ook meteen de stoeptegels in de Coosje Buskenstraat vervangen. Die zijn volgens mij al van voor de oorlog. Al die grove keien die je erin ziet zitten.”

“Het belangrijkste in Vlissingen is het toerisme. Dat brengt het meeste geld in het laatje. Daardoor kan de Vlissingse middenstand ook in de winter bestaan.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *