Hanny Roodenburg

ikbenvliss47-roodenburgHanny Roodenburg. 68 jr. Gescheiden. 2 kinderen. Woont hier vanaf 1950. Was multifunctionele kracht op de zeevaartschool en later op de HZ.

“Grappig dat het wiel weer opnieuw uitgevonden wordt: eerst moesten alle opleidingen bij elkaar in één gebouw en nu wordt alles weer gedecentraliseerd”.

Hanny heeft zout water in haar bloed. “Mijn beide opa’s waren loods in Rotterdam. Ik had eigenlijk willen varen maar dat kon toen nog niet”.

Ze was 15 jaar redacteur van de Poseidon, het oud-leerlingenblad van de zeevaartschool. Daardoor kent ze nu mensen over de gehele wereld.

In het centrum komt ze niet vaak omdat ze haar boodschappen altijd in het winkelhart van Paauwenburg doet. “Het is daar drukdrukdruk hoor”.

Sinds ze met pensioen is moet ze een agenda bijhouden. “Ik kom gewoon tijd tekort. Maar dat is maar goed ook. Ik ben een bevoorrecht mens”.

“Ik zou nog wel eens naar Japan willen. Ik voelde me daar een soort molenpaard, een reuzin. Dat heeft een enorme indruk op me gemaakt”.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

8 reacties op Hanny Roodenburg

 1. Dini Mulder-Kenter schreef:

  Ik heb het gevoel dat ik Hanny ken. Openbare ULO Vlissingen?? Of anders Vincent van Goghschool?

 2. Jan Roodenburg schreef:

  Leuk om mijn zus zo te zien. Wat ze zegt wist ik natuurlijk al, maar toch leuk en herkenbaar voor mij. Ook ik wilde naar zee. Maar mijn ogen waren op dat moment niet goed. Nu zou ik wel goedgekeurd worden.Gelukkig is mijn kleinzoon en neef van Hanny zeeman geworden. Hij is 21 jaar en thans 3e stuurman op de Momentum Scan en op weg naar Rio de Janeiro.

 3. Emiel Roodenburg schreef:

  Wat heb ik het toch getroffen met zo’n lieve, mooie moeder!

 4. silvan schreef:

  De moeder van Emiel, door haar voelde ik me ook altijd erg welkom daar thuis. Leuk portret. Silvan

 5. Harry de Jong schreef:

  Hoi Hanny,
  Ik wil nog wel eens een wijntje met je drinken.
  Groetjes Harry de Jong

  Laat eens iets van je horen??!!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *