Hans Frommé

Hans Frommé (75), Weduwnaar, 5 kinderen, 6 kleinkinderen. Geboren in Den Haag. “Echt een mooi verhaal hoe ik in 2007 in Vlissingen terecht ben gekomen. Gedropt.”

“Tot 2006 had ik een mini-camping in Portugal. Toen mijn geliefde overleed dacht ik: waar ga ik wonen? Vlissingse vrienden op de camping zeiden: jij hoort in Vlissingen.”

“Ik zei: Huh, Vlissingen? Ja hallo, hallo zeg. Was er nog nooit geweest, maar ik mocht een week in een huis hier verblijven. Het voelde meteen goed. Fantástische stad.”

“Vlissingen lijkt op het Scheveningen van mijn jeugd. Daar is het nu een zootje. Vreselijk. En ook zo druk daar. In Vlissingen passeer ik één stoplicht en dan ben ik thuis.”

“In de Duyvendrechtstraat. Een gezellig straatje. Met een diversiteit aan mensen: alleenstaanden, gezinnen, ouderen, buitenlanders. Beetje Portugees lullen. Dat is leuk.”

“De kleinschaligheid. De kinderen spelen buiten. De rust en de ruimte. Veel fietsen. Ook door Walcheren. En ik ga geregeld naar de Piek. Ja natuurlijk, ik hou van swingen.”

“Vlissingen heeft bij sommigen nog een negatieve uitstraling. Vandaar deze lofzang. Dit is mijn veertiende huis, maar ik zal er weggedragen moeten worden. Niet anders.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.