Hans Knuijt


Hans Knuijt (69). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Grote initiatiefnemer van de zonnetrein. Oud-ondernemer in de herenmode aan de Oude Markt. 

“M’n wieg stond in de Scherminkelstraat. Tijdens de watersnood moesten we daarvandaan vluchten. Weet je dat m’n opa nog de Scheldebode heeft gedrukt? 

“De handel is enorm veranderd. Minder vaste klanten. Internetaankopen. En geen goede doorgang meer naar dit stukje oud-Vlissingen. De loop is eruit gehaald.”

“Tegenwoordig kun je ook lastig met de auto in het oude centrum komen. Om je boodschappen thuis uit te laden moet je helemaal omrijden via de Stenen Beer.”

“Maar de zonnetrein is een succes. Zo’n 35.000 mensen per jaar. Vanuit België zelfs verrassingsreizen. De mensen weten dan van tevoren niet waar ze naartoe gaan.” 

“De toeristen zijn altijd lyrisch. Over de groene boulevard. De Oranjemolen. Uncle Beach. De monumenten. De nieuwe gebouwen. En uiteraard over de scheepvaart.”

“Ik wil zo lang mogelijk actief blijven met de zonnetrein. En met stadswandelingen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Want van toerisme moeten we het hebben.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *