Hans Tilroe

Hans Tilroe (68). Single. 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. Z’n moeder had in Vlissingen een kousenwinkel, zijn vader een kousenkraam. Staat zelf al bijna vijftig jaar op markt.

“Vroeger door heel Zeeland. Nu alleen nog in Goes, Middelburg en Vlissingen. Middelburg is de beste markt. En voor de rest: mensen heb je natuurlijk overal. Ook bijzondere.”

“Alhoewel je die met name in Vlissingen ziet. Om 7 uur ‘s morgens richt ik m’n kraam in en om 8 uur heb ik al drie opvallende Vlissingers gezien. Nee, ik ga niet zeggen wie.”

“De handel in kousen en sokken is niet veel veranderd in die jaren. Behalve kousen dan. Die bestaan nog amper. Zeker niet de zwarte kousen die de Zeeuwse boerinnen droegen.”

“Vlissingen is op de goede weg, vind ik. Er wordt veel gebouwd. Dingen worden eindelijk gerealiseerd, zoals in het Scheldekwartier. Verder weet ik er niet zoveel over te zeggen.”

“Maar ik hou eigenlijk steeds meer van Vlissingen. Met mijn brommertje rijd ik praktisch elke dag over de boulevard, het Eiland, de binnenhaven en dan weer terug naar m’n huis.”

“Heb een bungalow in Paauwenburg. Heel fijn. Een leuke mengelmoes van buren in verschillende soorten woningen. Wat m’n werk betreft: zolang ik me nog goed voel, ga ik door.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.