Hein Naerebout

ikbenvliss45-naereboutHein Naerebout. 64 jr. Getrouwd. Geboren in Rotterdam. Oud-docent aan het ROC. Hij woont al bijna heel z’n leven op de boulevard.

“Ik hou het meest van de scheepvaart. Het is iedere dag weer anders, van het moment dat je opstaat totdat je naar bed gaat. Er gebeurt altijd wat”.

Hij is een nazaat van de mensenredder. “Of ik op hem lijk? Nou, dat weet ik niet, maar m’n vrouw zegt dat ik dezelfde neus heb, hahaha”.

Heins opa werkte als hellingbaas op De Schelde. Zijn vader Frans schilderde al in de jaren ’80 moderne vrachtschepen met innovatieve zeilen.

“Vlissingers? Als er ergens wordt gewerkt staan ze allemaal te kijken en commentaar te leveren. Maar ze zijn betrokken. Dat ben ik zelf ook”.

“Er is veel veranderd, maar m’n gevoel voor deze stad is altijd hetzelfde gebleven. Kom niet aan Vlissingen want dan kom je aan mij”.

“Weet je wat leuk zou zijn? Allerlei buitenlandse winkeltjes in de Walstraat Zuid, zoals in de Scheldestraat. We zijn toch een havenstad?!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Hein Naerebout

 1. Philip / Flip Feij schreef:

  Dag Hein,
  Ooit gaf ik bij jullie thuis jou of een van je broers blokfluitles.
  Ik heb je vader goed gekend, ook via kunstkring Het Zuiden.
  Ook maakte ik met je beide broers muziek in de Lutherse Kerk in de Walstraat: altviool en altblokfluit.
  Ik was daar organist en in die tijd in Zeeland vooral bekend als hoboïst.

  Waar het over gaat: ik hoorde van mijn oude vriend Herman Goetheer dat op 2 juli een tentoonstelling wordt geopend van werk van je vader in het Muzzeeum in Vlissingen.
  Ik zou daar graag bij zijn.
  Is dat mogelijk of is alleen een select gezelschap daarbij uitgenodigd?
  Ook mijn vrouw zou er graag bij zijn: zij werkte ooit bij boekhandel Bikker in de Badhuisstraat , waar je vader exposeerde.
  Wij hebben een mooi werk van hem thuis, een paalhoofd, onderdeel van de serie die Frans maakte van Walcherse dijkwerkers.
  We zouden het erg leuk vinden jou weer te ontmoeten.
  Graag horen we wat mogelijk is.

  Hartelijke groet,
  Philip Feij .
  Rede 38
  3891AS Zeewolde
  036-8485194

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *