Hendrikjan Mabélis

Hendrikjan Mabélis (65). Samenwonend. Geboren in Amersfoort. Had altijd al een “onbedwingbare hang” naar mode en styling. Begon in 1980 een modezaak in Vlissingen.

“M’n oma kwam hier vandaan. En de zee trok me aan. De eerste vijf jaar ’s avonds en ’s zondags alleen maar jurken gemaakt. Al heel snel had ik een trouwe schare van klanten.”

“Trends in de mode bestaan niet echt meer. Weet je wel, dat iedereen bijvoorbeeld maxi of mini ging dragen. Alles kan en mag nu. Qua stofjes, kledingstijlen en ontwerpen.”

“Vlissingen is een rock ’n rollstad voor mij. Iedereen telt mee. Arm. Rijk. Oud. Jong. Ziek. Verslaafd. Knettergek. Leuk. Dat is wat ik het allermooiste aan Vlissingen vind.”

“Ik heb vijf rotjaren achter de rug. In diverse opzichten. Maar ze hebben me het inzicht gegeven dat je de verkeerde kant oploopt als je het leven als tegenwind ervaart.”

“Maison Bollen van Zwienen is veertig jaar gevestigd geweest in Sint Jacobsstraat 9. En ik nu ook veertig jaar. Het is genoeg geweest. Na dit seizoen stop ik met de winkel.” 

“Dan ga ik in Spanje wonen. Eerst eens boeken lezen. Me spiritueel ontwikkelen. Ik wens van ganser harte iedereen in Vlissingen een warme omarming toe voor de toekomst.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *