Henk de Haas

Henk de Haas (66). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Helmond. Politicoloog. Woont hier sinds 1979. Van 1991-2003 wethouder (PvdA) in Vlissingen.

“Was dag en nacht met de stad bezig. Het létterlijke hoogtepunt was de Sardijntoren. Verder: de haven, de stedelijke ontwikkeling. Mooiste project: Cinecity.”

“Het Scheldekwartier? Alles kwam veel later los dan we toen vermoedden. Nu hebben we een tweede binnenstadontsluiting, een Plaatwerkerij, een Timmerfabriek.”

“Vlissingen is altijd al een lastig stadje geweest. Decentrale ligging. Aan drie kanten water. Het blijft worstelen. Is nooit klaar. Maar dat is ook het aantrekkelijke ervan.”

“Er is altijd stroming en tegenstroom in Vlissingen. De meest dynamische stad van Zeeland. Divers van samenstelling. Veel import. En veel invloeden van vroeger.”

“Toen ik hier kwam wonen was het voor twee jaar. Inmiddels is dat al 36 jaar langer dan de bedoeling was. Ik ben hier sociaal geland en ik voel me er lekker.”

“Van de gemeentelijke politiek ben ik afgekickt. Als ik er op straat nog over word aangesproken zeg ik altijd: sorry, maar daar ga ik niet meer over jongens.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *