Henk Geelhoed

Henk Geelhoed (62). Single. Geboren in Vlissingen. Woonde vanaf z’n 8ste in Oost-Souburg. “Sociaal gezien super leuk, maar ik had altijd heimwee naar de dynamiek van de stad.” 

“M’n speelterrein liep van de Vissershaven tot aan het Nollestrand. Altijd de hort op. Via de kazerne naar de boulevard en de glooiing. Vlissingen was eindeloos voor een kind.”

“M’n vader werkte bij de Schelde. De schepen waaraan hij werkte, zag je boven de huizen uitkomen. Ik hoor nog het gehamer van de klinknagels. Dat klonk over de stad uit.”

“Een werkstad. Het actief zijn heb ik van Vlissingen. Ben per toeval 45 jaar geleden in het kappersvak beland. Het verveelt nog steeds niet. We doen ook modeshows. Grimeren.”

“Zo rolde ik het toneel in. Eerst als speler. Later heb ik de regisseursopleiding gedaan. Relatiestukken met humor hebben mijn voorkeur. Humor is het voertuig van het drama.”

“Er zijn veel lieve mensen om me heen. Een leuk netwerk. Dat is rijkdom. We eten regelmatig bij elkaar. Zónder avondprogramma. Na het eten nog een kopje koffie en dan weg.”

“Ik woon in de Verkuyl Quakkelaarstraat. Hoe je de kracht van een oude wijk weer in een nieuw jasje kan steken. Met nieuwe bomen en al. Een voorbeeld van hoe het ook kan.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Henk Geelhoed

  1. RSI Schinkel schreef:

    Hoi Henk,
    avondje nostalgie, en kom ik jou tegen, mijn Henk, wat geweldig. En wat zie je er goed uit, !!!! Mooi wat ouder geworden, hoop dat je nog gezond bent en nog van alles kan genieten. Nog steeds volop in het leven, en nog steeds de beste kapper. Jouw passie. En het toneel, even weg van de werkelijkheid, een andere wereld in gaan met fantasie en weer die passie. Heb regelmatig op poezen mogen oppassen in jouw straat, maar ben je nooit tegen gekomen, huizen zijn geweldig opgeknapt, echt geweldig, zelfs zonder die bomen, lieve groet van Ineke Schinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *