Henk Marijs

Henk Marijs (61). Alleenstaand, 4 dochters. “Ja, dat ging goed”. Geboren in Vlissingen. Visboer. Werd landelijk bekend vanwege z’n opmerkelijke lach.

“Bij een voorstelling van Jochem Myjer werd ik verzocht de zaal te verlaten. Jochem wist z’n teksten niet meer. Iedereen lachte om mij in plaats van hem.”

“De meest bijzondere ontmoeting was met Beatrix. In m’n kraam hangt een foto ervan. Zelfs Chinese toeristen zien het. “Ni hao” en “Queen” roepen ze dan.”

“M’n werk is m’n hobby. Zeven dagen per week. Twaalf uur per dag. ’s Morgens doe ik de klep open, zet Hollandse muziek op en dan ga ik ertegenaan.”

“Ik leef op het toerisme. Belgen en Duitsers. Rijen dik. De meeuwen zijn een plaag. Servetje en vorkje pakken en de kibbeling is verdwenen. Amai, amai.”

“Ik ben een echte Vlissinger hoor. Wil hier nooit meer weg. Ben aan het water opgegroeid ee. M’n vader was visser en had een bootje, de Vlissingen 12.”

“De boulevard. De kazematten. Het water. Dat is toch prachtig? Én de Oranjemolen. Meer heb ik niet nodig. Ja, nog een leuke jonge meid. Hihahahiiiiiiiii.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Henk Marijs

  1. Hallo Henk, ik ben Ronald zoon van schoolmeester Johan Dalhuijsen en moeder Gerda. Zij gingen graag in het voor jaar een reisje maken. Ook vaak Vlissingen. Of nog verder langs de Franse kust, Krijtrotsen enz. Ook wel meegevaren met schipper Marijs, zijn vrouw heette Marie , woonde id Schoolstraat, dacht ik, ook familie in Arnemui. hadden 2 jongen Henk en Jan, ook kwamen ze wel op bezoek in IJmuiden. Weet jij daar iets van? Vriendelijke groeten Ronald Dalhuijsen. 3 sept.2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *