Henny van Drom-Koeijvoets

Henny van Drom-Koeijvoets (59). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. Geeft bijna 24 jaar gymles aan peuters, kleuters en meisjes bij VTV, de Vlissingse Turn Vereniging.

“Het plezier in het bewegen. Het sociale aspect ook. Ik heb al zoveel kinderen in de les gehad. Hee juf, roepen ze dan op straat. Zelfs als ze al groot zijn. Meestal herken ik ze nog.”

“Vroeger was ik zelf ook altijd aan het rennen. Was altijd bij de paarden te vinden en speelde vaak bij de drie heuveltjes in het Nollebos. Ook was daar een bunker. Heel spannend.”

“In de zomer altijd naar het Badstrand. Een keer sprong ik van de duiktoren midden in een enórme kwal. Hij viel helemaal in stukjes. Brrrr, ik voel nog het geglibber om me heen.”

“Ben zelf erg van muziek en dansen. Vooral rockabilly. Heb nog stijldansen geleerd bij dansschool De Jong. Jammer dat je zo’n manier van dansen eigenlijk helemaal niet meer ziet.”

“Al veel uitgaansgelegenheden zijn verdwenen uit Vlissingen. Twenty One. Benbow. Gelukkig is De Piek er nog. Maar ook Dijktheater en Arsenaaltheater weg. De uitkijktoren dicht.”

“Dat zou een losse attractie moeten zijn. Voor 2 euro naar boven. Nou, dan moet je eens zien hoeveel mensen daar belangstelling voor hebben. Het mooiste uitzicht van Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.