Hermie Verboom

Hermie Verboom (56). “Ben vernoemd naar verloskundige mevrouw Stolk.” Single. Geboren in Vlissingen. Is schoonmaakster bij Verbrugge Terminals.

“Kantine. Kantoren. Wc’s. Werk ’s nachts. Lekker rustig. Ik verzorg ook wilde katten daar. Die hebben een container als huis. Zelf woon ik op het Eiland.”

“Een prachtig plekje. Zo bij het strandje. Een dorp op zich. Er was sprake dat onze flats gesloopt zouden worden, maar dat is gelukkig niet doorgegaan.”

“Ben opgegroeid aan het Ravesteijnplein. Dat spoten ze in de winter op. Daar heb ik leren schaatsen met een stoel. En kolen moest ik altijd halen bij Stroo.”

“M’n ouders hadden een postzegel- en souvenirszaak in de Walstraat. Concurrent was Torbijn van de Walstraatbazar. M’n vader had vaak ruzie met hem.”

“Zwemmen deden we bij de Vissershaven. Van de sluizen afspringen. De friettent van Hooydonk stond er nog. En wekelijks kwam de Flandria met de Belgen.”

“Vroeger was ik niet zo’n brave hoor. Ben van de huishoudschool afgetrapt. Vlissingen was een belevenis. Die herinneringen. Ze komen allemaal weer boven.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *