Ien Stewart-Luitwieler

ikbenvliss56-stewartIen Stewart-Luitwieler. 74 jr. Getrouwd, 1 zoon. Geb. Vlissingen. “In ‘41 een van de weinigen hier. De meesten werden toen in Zierikzee geboren.”

Als kind keek ze vanuit het dakraam op de Willem Ruys. “Dat was hét beeld in Vlissingen. Dat leefde ook. Iedereen had er wel een verhaal over.”

Ien had jarenlang -samen met haar moeder- Maison Van Dalen in de Walstraat. Eerst hoeden en vanaf de zeventiger jaren ook confectie.

“Toen kon je nog mooie dingen kopen bij de kleinere fabrikanten. Nu is alles een eenheidsworst. Zelf kijk ik op het moment alleen of het lekker zit.”

“Wat de binnenstad betreft: het heeft z’n ups en z’n downs. Ik denk wel ‘ns: gutgut kan het niet anders. Maar het is natuurlijk ook heel lastig.”

“De kleine winkeltjes hebben het moeilijk. Toch denk ik dat er op een gegeven moment weer belangstelling komt voor een persoonlijke zaak.”

“Vlissingen is een uniek en moeilijk plekje. Je moet heel Zeeland door om het te bereiken. Net als Den Helder en Delfzijl. Alleen zijn wij beter. Haha.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *