Ineke Delvoye

Ineke Delvoye (81). Samenwonend, 3 dochters. Geboren in Vlissingen. Oud-onderwijzeres. Haar ouders hadden in het Groenewoud een manufacturen- en kinderwagenwinkel.

“Gespen. Allerlei lint. Bontkraagjes. Knopen. Op ieder doosje zat een voorbeeld genaaid. Dat deed mijn oma. Achter de ramen op de eerste etage stonden de kinderwagens.”

“Een Winkel van Sinkel eigenlijk. Groot en diep. Op zolder verstoppertje spelen tussen de dozen daar. Spannend. In 1944 zag je de Canadese soldaten door de straat lopen.”

“In de Noordstraat was een zijstraatje dat bij het Zeemanserve uitkwam. Dat was toen helemaal ingesloten. Doodeng vond ik dat. Toch keek ik altijd stiekem onder de poort.”

“Later werd ik onderwijzeres, maar als je trouwde werd je ontslagen. Mijn overleden man had platen- en witgoedzaak Meulmeester in de Sint Jacobsstraat. Daar heb ik jaren gewerkt.”

“De Delvoye’s waren Hugenoten. We wonen al generaties in Vlissingen. Ook mijn dochters. Ons huis heeft een fijne, grote tuin die al lang in de familie is. Vlak bij de oude winkel.”

“Een bekende Vlissingse gevel met dat gietijzer. Jammer dat het zo geroest is. Vaak zie ik daar mensen kijken en praten. Dan loop ik erheen en hoor je hele verhalen van vroeger.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.