Ineke van der Horst

Ineke van der Horst (66). Single. 3 kinderen. Opgegroeid in Vlissingen. Zat op kantoor, in de verpleging, in de horeca, had een winkel. Werkt sinds 2003 in een sauna in Gent.

“Het eerste wat Vlissingen bij mij oproept is de zee natuurlijk. Ja, de zee. Je thuisvoelen. Thuiskomen. Dat vooral. Met andere plaatsen is niks mis, maar het is geen Vlissingen.”

“Hier ligt mijn verleden. Alles wat ik ben. En wat ik ook niet ben. In Vlissingen ben ik gévormd en mísvormd. Maar het moet een luchtig stukje worden. Vul het zelf maar in.”

“Wat ik graag doe? Ik doe heel veel heel graag, waardoor ik soms ook niks doe. Ik verheug me weer op het filmfestival dat eraan komt. Daar ben ik al een paar jaar vrijwilliger.”

“Op dit moment ben ik hard aan het klussen in m’n nieuwe huis waar ik helemaal blij van word. Ik loop al te glimlachen sinds ik weet dat ik binnenkort weer in Vlissingen woon.” 

“Een flat waar ik de zee kan zien. De schepen komen op vijftig meter afstand voorbij. In elk geval wil ik nog een poosje blijven werken. Ook oppassen op mijn kleinkinderen.” 

“En ik ben zwaar van plan om een boek te schrijven. Ben er al eens aan begonnen. Het moet klaar zijn voordat iedereen dood is die mij kent. Anders denkt iedereen dat ik lieg.” 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *