Jaap Koppejan

Jaap Koppejan (77). Getrouwd, 4 zoons. Geboren in Zoutelande. Oud-hoofdonderwijzer op de Graaf Jan van Nassauschool. Zat zestien jaar in de gemeenteraad voor de RPCU.

“Mijn vader was boer. Mijn interesses lagen duidelijk op andere terreinen. Lezen. De wereld willen zien. Misschien komt dat wel door de zeeschepen die mijn fantasie opwekten.”

“Na mijn pensionering ben ik parttime reisleider geworden. Bus- en vliegreizen door heel Europa. Rhodos behoort tot mijn top. Maar ook over Vlissingen ben ik erg positief hoor.”

“Je kunt hier zo mooi fietsen. Ga je richting Rammekens dan zie je vooral zee en schepen. En fiets je naar Westkapelle dan rijd je midden in de natuur. Elke dag is het weer anders.”

“De mooiste strandtocht vind ik die van Zoutelande naar Valkenisse. En dan over de duinen weer terug. Zicht over heel Walcheren. Een práchtig wandelpad. Iets van vijf kilometer.”

“In de veertig jaar dat ik hier woon, ben ik toch echt wel een Vlissinger geworden. Deze stad heeft goud in handen, ondanks dat we in een uithoek zitten. Dat heeft ook voordelen.”

“Over één ding kan ik nog kwaad worden: de marinierskazerne. Het is maar goed dat Rescue niet doorging, want anders was ik meteen op de daar aanwezige mariniers afgestapt.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *