Jaap Sonnevijlle

ikbenvliss72-sonnevijlleJaap Sonnevijlle (76). Getrouwd. Geb. Vlissingen. Had vanaf de 50-er jaren een winkel in kachels, witgoed en kinderwagens. Later werd dat Prénatal.

“We hebben ons een rotje gewerkt. Veel gesjouw met die kolenkachels. De wasmachines waren Hoovertjes: snelwassers met daarop een handwringer.”

“Kinderwagens werden ook verkocht bij Delvoye en Fastenau. Bij ons kregen de mensen een wagen cadeau als ze de juiste geboortedatum opgaven.”

“Prénatal is de slimste zet van mijn leven geweest. Dat heeft ons welvaart gebracht. Had ik nooit kunnen dromen. Terwijl het uit nood geboren was.”

“We hebben altijd veel gereisd. Over de gehele wereld. Noordpool, Zuidpool, Galapagos, Azië, Afrika, etc. Het klinkt blasé maar zo bedoel ik het niet.”

De winkel verhuurt hij nog steeds en is als enige zaak op dat rijtje over-gebleven. “De Fonteyne is een grote flop geworden. Een doods plein is het.”

“Nou, ik kan er wel een avond over vertellen. Wel meer ook. Gelukkig hebben wij het kunnen redden in Vlissingen. En daar zijn we dankbaar voor.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *