Jaap van der Doef

ikbenvliss100-vddoefJaap van der Doef (82). Getrouwd, 4 kinderen. Geboren in Doorn. Burgemeester van Vlissingen 1986 -1999. “’t Was bepaald geen ramp om naar hier te komen.”

“Destijds waren we nog niet echt een toeristenstad. Er waren amper huizen te koop en er was geen interesse in nieuwe hotelbedden. Dat was het beleid.”

“Nee, over de huidige Vlissingse politiek hoor je mij niet. Dat is een stilzwijgende afspraak die je hebt, ook al gebeuren er dingen die je niet bevallen.”

“Als scheidend voorzitter van de Cultuurwerf wil ik wel kwijt dat het cultuurbeleid me erg hoog zit. Na 2018 is er nog geld voor slechts drie festivals per jaar.”

“De lokale partijen zijn belangrijker geworden. Dat willen veel burgers. Minder voorspelbaar. Ook is het steeds lastiger om goede raadsleden te vinden.”

“Vlissingen ziet er nu totaal anders uit dan toen ik kwam. Er is zoveel ontwikkeld en vernieuwd, dat is ongelooflijk. Ik vind het een prima stad geworden.”

“De identiteit van Vlissingen is die van de arbeiders. Het gaat hier om de gewone dingen. Niet om de glamour. Daar hoor ik bij. Daar voel ik me thuis.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Jaap van der Doef

  1. Bella Gerant schreef:

    U ziet er fysiek nog erg goed uit hoor. En u was een uitstekende burgemeester en Haags politicus.

  2. Beste Jaap, natuurlijk herken ik je van de foto’s, maar dan wel oudere foto’s. Soms komen namen van vroeger bij me op – zoals ook die van Hessel Rienks, van wie ik net las dat hij is overleden. Gelukkig zijn daar dan Internet en de lemma’s van Google die je zonder veel ophef te moeten maken op de hoogte kunnen brengen van iemands huidige wel en wee. Het ziet er naar uit dat het je nog steeds goed gaat en wie zal je dat misgunnen. Ik in elk geval niet. Hartelijke groet, harry
    (PS Wie kan Bella Gerant zijn? In elk geval de eerste twee woorden van Bella gerant allii, tu felix Austria nube (Anderen voeren oorlogen, gij gelukkig Oostenrijk sluit huwelijken – om nieuw land binnen te halen.)

  3. M de Ruiter Elderkamp schreef:

    Ha die Jaap Ik zie dat je er goed uitzie. We worden ouder maar nog steeds jong van hart. Mocht ik eens in Vlissingen komen dan wil ik jou en je vrouw weer eens ontmoetten. Na het overlijden van Piet ( zware tijd gehad ). Ben ik weer een blije vrouw. Misschien kunnen we eens een babbel maken. Denk ook nog vaak aan de kamer Tijd en…….je kinderen Live groet Tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.