Jan Beckers

Jan Beckers (66). “Begeerde vrijgezel”, 1 dochter. Geboren in Pijnacker. Kwam in 1982 voor de liefde naar Vlissingen. Twaalf ambachten, dertien ongelukken.

“Handel in violen en muziekinstrumenten. Scharenslijper. Marktkoopman. Huisschilder. Tomatenplukker. Rozenknipper. Antiekhandelaar. Croupier. Journalist.”

“Twee wapenfeiten: ik heb een boek geschreven over de vervolging van de zigeuners in de oorlog. En de Molukse zaak aanhangig gemaakt bij de Nederlandse staat.” 

“Vlissingen vind ik een fantastische stad. Met de Scheldestraat als hoogtepunt van onze winkelstraten. Die verscheidenheid aan culturen. En voedsel in grote variëteit.”

“Ben sowieso voor een multiculturele samenleving. Mensen komen terug van vakantie met geweldige verhalen, maar thuis kijken ze anders tegen diezelfde mensen aan.” 

“Ik ga om met Surinamers, Marokkanen, Ethiopiërs, Turken, Sinti, Roma, noem maar op. We zijn tenslotte allemaal mensen en we houden allemaal van onze kinderen.”

“Die getatoëerde stip onder mijn linkeroog komt van de Sinti. Ik heb samen met hen gereisd. Weet je, het belangrijkste om voor te leven is een cliché. Dat is de liefde.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Jan Beckers

 1. Sjoerd Pist schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag aan Jan Beckers: wat doe jij nog aan de affaire van De Punt?
  Ik vraag dit omdat binnenkort een boek van mij verschijnt over de gijzelingen in Drenthe. Ik ben oud-journalist en werkte en woonde in die tijd in Bovensmilde waar de school bezet werd.
  Groet,
  Sjoerd Post.

 2. J.P.Beckers schreef:

  Dag Sjoerd,snap niet zo goed waarom je op deze manier een bericht aan me stuurt. Wil je zo graag latenw eten dat je een boek(je) laat verschijnen binnenkort. Je hebt ook m’n emailadres en telefoonnummer,dus dit begrijp ik niet zo goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.