Jan Bergen

Jan Bergen (71). Weduwnaar, 4 kinderen. Geboren in Leiden. Was van 1976 tot 2017 huisarts in Oost-Souburg. “Ik zou het zo weer overdoen. Zowel het vak als het sociale gebeuren.”

“Souburg is dorps. Gezellig. Met drie huisartsenpraktijken kon je heel Oost-Souburg en Ritthem bedienen. Vlissingen is grootsteedser. Maar in Souburg zit de regionale omroep.”

“Als voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging had ik vaak interviews. Dan zei ik: ik steek wel even de straat over naar Omroep Zeeland. Dan waren ze in Hilversum verrast.”

“In 2019 zijn mijn Margit en ik naar Vlissingen verhuisd. In Vlissingen was en is de binding groter. Kinderen. Kleinkinderen. De zee. De boulevard. Lekker visje eten. Glaasje wijn.”

“Ondanks de artikel 12-status vind ik Vlissingen de laatste jaren mooier geworden. De binnenstad is opener. Niet meer zo beklemmend als toen die overkappingen er nog waren.”

“Ben nieuwsgierig wat er gaat gebeuren met het Arsenaal. Oorverdovend stil op dit moment. Het zou mooi zijn als de uitkijktoren wordt losgekoppeld en apart toegankelijk wordt.”

“Ik doe nog wat bestuurlijke dingen. Voorzitterschappen. Ben van de menselijke kant. Goed kunnen luisteren en lullen. Daar gaat het volgens mij om. En er gewoon lol in hebben.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *