Jan Crucq

Jan Crucq (63). Getrouwd, 3 kinderen. Plaatsvervangend directeur van De Ruyter Training & Consultancy waar veiligheidstrainingen voor brandweer en maritieme sector worden gegeven.

“Er is in dit Buitenhavengebied veel veranderd. Olau Line weg. PSD weg. Marinekazerne weg. Hierachter ligt het fietspad over de zeedijk. Altijd wel mensen die nieuwsgierig binnen kijken.”

“Er is ook veel te zien. Een helicopter. Scheepsaccomodatie. Een rijtje huizen. Een oefenschip met  zwembad. Een reddingsboot. En allerlei andere objecten. Alles zo realistisch mogelijk.”

“Er is aan deze kant van Vlissingen altijd beweging en activiteit. Dat mag wel eens gezegd worden. Nieuwe bedrijven als Ørsted. Een positieve ontwikkeling, ook door de nieuwe wegen.”

“De maritieme kant betekent veel voor me. In alle opzichten. Heb zeven jaar als stuurman gevaren. Daarna les gaan geven op de zeevaartschool. En ook officier op het internaat geweest.”

“Een gouden tijd toen. In de vakanties werden de huizen van de ‘blikken’ aan toeristen verhuurd. Dan draaide je samen met een bootsman zo’n hele vakantieweek. Met bardiensten en al.”

“Vlissingen is voor mij de basis. Zit in mijn genen lijkt het wel. Zeker het maritieme. Nog steeds loop ik naar buiten als er weer een bijzonder zeeschip binnenloopt. Dat blijft fascineren.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.