Jan Lust

Jan Lust (88). Weduwnaar, 2 dochters. Getogen in Amsterdam, hartje Jordaan. Voer ooit als kok op een passagiersschip van de HAL. Nam in 1960 hotel Huize Truida over van zijn oom.

“Dat heb ik 27 jaar gedaan met mijn lieve Liesje. Dat Huize hebben we er snel afgehaald, want we kregen vaak de gekste telefoontjes. Mensen die dachten dat het een sekshuis was.”

“Het was een gok om naar hier te komen. Een grote overgang voor een Jordanees. Maar we hadden geluk. Door de Deltawerken begon het toerisme naar Zeeland op gang te komen.”

“Al snel zat ik in allerlei besturen. Ben 32 jaar VVD-gemeenteraadslid geweest. Belangrijkste items: de annexatie van Souburg, de halfhoge brug, de aankoop van het Scheldekwartier.”

“Bij dat laatste ben ik echt voor rotte vis uitgemaakt. Kreeg zelfs een dreigbrief met poeder. Het was meel hoor. Zo ver ging dat. Het belang van Vlissingen stond bij mij altijd voorop.”

“Ben niet ontevreden over de ontwikkeling van de stad. De grote versnippering van de raad is jammer. Iedereen wil zijn puntje brengen hè. Maar ja, dat is democratie. Het volk spreekt.”

“Na 58 jaar boulevard woon ik nu in de toren bij Ter Reede. Erg prettig. Zelfredzaamheid is belangrijk. Pluk de dag. Blijf lachen. En luister naar elkaar. Dat is altijd mijn credo geweest.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *