Jan Stouthamer

Jan Stouthamer (63). Ongehuwd, 1 zoon, 2 bonuskinderen. Geboren in Vlissingen. Kapper. “Ik word nog steeds Jan de Kapper of Jantje genoemd. Terwijl ik al elf jaar ben gestopt.”

“Ben op mijn 15e begonnen bij Kapsalon Modern in de Scheldestraat. Later werd dat mijn zaak Hairpoint. Gigantisch drukke tijd. Werkte 16 uur per dag. Ook met modeshows erbij.”

“Klanten waren van allerlei pluimage. Soms zaten er ’s morgens twaalf dames van Papillon. Leuke meiden. Wat is je werknaam eigenlijk, vroeg ik dan. Nou, dan gierden ze het uit.”

“En ’s middags kwam zeg maar de hele heisa van de boulevard. Als kapper ben je praatpaal. De klanten vertrouwen je. En het is natuurlijk belangrijk dat je dingen niet doorvertelt.”

“Ik woon nu op de plek waar de Scheldemuur stond. Hoe geweldig kan je het hebben als Vlissinger. Tot voor kort kon ik vanaf mijn terras de nieuwe jachthaven en Dokbrug zien.”

“Maar de nieuwe flats aan de Kop van Dok ontnemen nu al het zicht. De ruimtes ertussen zijn enorme windgaten geworden. Je waait gewoon van je sokken. Ook bij matige wind.”

“Maar verder is het een lust om door Vlissingen te fietsen. Je wil niet geloven hoe vaak ik aangesproken word. Dan zeggen ze: o Jantje, wat jammer dat je mijn haar niet meer doet.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.