Jan van der Velde

ikbenvliss137-veldeJan van der Velde (71). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Oud-zetter. “Ben als 16-jarige begonnen. Nog het oude handwerk: lettertje voor lettertje.”

“De meesten kennen me van de voetbal. Dat is m’n alles. Altijd scheidsrechter geweest bij de top van de amateurs. Kijk, ik heb plakboeken vol knipsels.”

“En ik verzamel oude foto’s van Vlissingen. Wij woonden in de Scherminkelstraat. Ben klein van stuk en liep zo onder het paard van de groenteboer door.”

“Ken je de ‘Gobiwoestijn’ nog? En het Engelse kerkje? Nu is dat het Stadhuisplein. Wij voetbalden daar natuurlijk eej. Circus Boltini stond er ook elk jaar.”

“Als je daarnaar terugkijkt is Vlissingen minder leuk geworden. Ja dat vind ik wel. Toen waren er nog echte volksbuurtjes en ging je veel meer de stad in.”

“En ja, de boulevaart. Als m’n vader klaar met werken was, stonden we al met onze zwembroeken klaar. Nee, naar het strand gaan doe ik niet meer hoor.”

“M’n vrouw zegt altijd: ze bakken overal brood. Maar ik ben een echte Vlissinger en ga niet weg. Als je de zee niet ruikt dan is de dag niet geleefd zeg maar.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.