Jan van Loon

Jan van Loon (32). Gescheiden, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Penitentiair inrichtingswerker in het Huis van Bewaring. Is daarnaast rijdend ijscoman.

“Ik zag zo iemand en dacht: dat wil ik ook. Samen met m’n ex opgestart. IJs betekent vakantie en plezier. Je hebt alleen maar vrolijke mensen aan je kar.”

“En het geeft een mooie balans met m’n andere werk: mentor zijn van gedetineerden. Gedragsrapportages schrijven. Combi van beheersen en bejegenen.”

“Vlissingen is ruig en verloederd. En daarom mooi. De stad zit diep in mijn genen. Ongepolijst. Dat is wat er zo goed aan is. Zo moet het leven ook zijn.”

“Ondanks dat wordt het tijd dat Vlissingen z’n plek als centrumgemeente voor sociale opvang eens door gaat geven aan een andere Zeeuwse gemeente.”

“Ik heb diep respect voor alle lokale initiatieven zonder subsidie. Heb dat vele malen liever dan organisaties die al jaren leunen op gemeenschapsgeld.”

“Vind de slogan ‘bruisend als de branding’ verschrikkelijk, maar het is wel hoe het is. De boulevard, de kleine straatjes. Vlissingen stroomt vól in de zomer.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.