Janpeter Davidse

ikbenvliss126-davidseJanpeter Davidse (48). Single. Getogen in Ritthem en Vlissingen. Is van oorsprong automonteur, maar sinds 25 jaar eigenaar van een hengelsportzaak.

“Vissen is mijn leven. Kan me niks voorstellen zonder. Toen ik voor 100% werd afgekeurd dacht ik: ik begin een hengelsportzaak. Die was er niet hier.”

“Als visser moet je voorbereid zijn op het onverwachte. Goede spullen zijn belangrijk. Het gaat bij het vissen niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.”

“Mijn klanten variëren van jong tot oud, van arm tot rijk. De opvallendste was 98 jaar. Die kocht alles nieuw en heeft er nog een paar jaar plezier van gehad.”

“Vlissingen is een stad aan het water en dat vissen hoort er dus helemaal bij. De beste stekjes: de hele kust. Maar ook op het Eiland wordt druk gehengeld.”

“Vlissingen is wel wat veranderd. Veel Portugezen, Spanjolen en Polen die banen hebben ingenomen. Voor mij maakt het niks uit, want die vissen ook.”

“In Vlissingen verdien ik m’n boterham. Ik zou niet ergens anders kunnen aarden. Vlissingers zijn gewoon zichzelf. Vlissingen is voor mij thuiskomen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *