Jerrica Ortelee

Jerrica Ortelee (35). Samenwonend. Opgegroeid in Oost-Souburg. Verbleef eerst in een woongroep van Arduin, maar woont nu zelfstandig in Vlissingen. Bezorgt reclamefolders.

“Ik heb een verstandelijke beperking. Moeite met lezen en rekenen. Maar wel vier zwemdiploma’s. Ook reddend zwemmen. Heb ooit een groepsgenootje gered uit een vloedgolf.”

“Folders rondbrengen doe ik nu drie jaar. 410 kilo per week. Vorige week was mijn fiets stuk. Moest ik alles lopen. Steeds met 50 kg. Daarvan zijn die blauwe plekken op m’n arm.”

“Het fijnste vind ik de straten waar de mensen om me geven en een praatje met me maken. Drink je wel goed? Wil je cola? Of een sjekkie? Even gezellig kletsen en dan weer door.”

“Gelukkig hoef ik niet meer tussen gehandicapten te wonen. Eten klaarmaken deed ik al vanaf mijn achtste. Mijn geld wordt beheerd. Dat inzicht heb ik niet. Ik krijg € 60 per week.”

“Als je zou vragen wanneer voel je je vrij, dan is het op een paard. Paardrijden is emotie en wilskracht. Dan voel ik me veilig en accepteer ik hoe ik ben. Dan vlieg ik met vleugels.”

“Ben gelukkiger dan ooit. Word altijd blij wakker. Het liefst zou ik op vakantie gaan. Naar de familie van m’n vriend. Daar kan ik me kind voelen. Want dat heb ik nooit kunnen zijn.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.