Jetske van der Vorst

 

Jetske van der Vorst (48). Single, 4 kinderen. Geboren in Nieuw- en Sint Joosland. Is pedagogisch medewerker en coördinator bij Flex Juvent. Hulpverlening in de jeugdzorg.

“Op eigen initiatief ben ik naar de huishoudschool gegaan. Tegen alle adviezen in. Vervolgens het MDGO in Vlissingen. Paskal Jakobsen was een klas- en huisgenoot van me.”

“We huurden met z’n drieën een flat. Tussen de bejaarden. Die stookten zo hard dat we in de winter het raam moesten open zetten. Anders was het gewoon niet te harden.”

“Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor. ‘s Zomers, na schooltijd, pakken we altijd de koeltas in. Dan eten op het Nollestrand en pas tegen bedtijd naar huis.”

“Rustgevend voor prikkelgevoelige kinderen. Voor iederéén trouwens. Overal in huis staan altaartjes met spulletjes uit de zee. Hartvormige houtjes. Vogelveren. Zeesterren.”

“In het babypoeltje onder aan het windorgel zit het altijd vol leven. Krabbetjes. Visjes. Het mooie uitzicht. Behalve dan de windmolens die elke zonsondergang verzieken.”

“Ik ga hier niet meer weg. Heb nog wat kinderen op te voeden. Moet ook m’n huis opknappen. Ik ben geen rasechte Vlissingse, maar ben het in al die jaren wél geworden.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.