Jo Goris

Jo Goris (84). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Sittard. Kwam als marinekok in 1956 naar Vlissingen. Ontmoette in het Concertgebouw -nu het Arsenaaltheater- zijn vrouw.

“Vanaf toen wilde ik hier blijven. Ze is een echte Vlissingse. Haar vader was schoenmaker De Pagter. Mijn langste tijd was bij Van de Linde in de Walstraat. Als banketbakker.”

“Mijn beroep was mijn hobby. Deed altijd mee aan wedstrijden. Ben vijf keer Nederlands kampioen geweest. Mede daardoor mocht de zaak zich toen hofleverancier noemen.”

“Daarna werd ik patissier bij hotel Britannia. Mijn specialiteit was de ‘Britsoes’. Ook bruidstaarten en kunstwerken van marsepein en suiker. Heb nog plakboeken vol met foto’s.”

“Maar ja, Brit is er niet meer en al jaren is het daar een braakliggend terrein. Begrijp echt niet waarom dat allemaal zo lang moet duren. De boulevard is toch juist onze parel?”

“Gelukkig beginnen ze nu eindelijk aan de Coosje Buskenstraat. Hopelijk wordt de rijrichting vanaf het Scheldeplein ook snel veranderd. Dat je zo rechtdoor naar de zee kunt.”

“Ik hou van tuinieren, biljarten en computeren. Doe alles met mijn iWatch. Er zit zelfs een valpreventie op. Da’s het mooie van deze tijd. Een Apple a day keeps the doctor away.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *