Joan van den Dool-Bogerd

Joan van den Dool-Bogerd (80). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Oud-schooljuf VSV. Heeft zo’n 1200 Vlissingse leerlingen leren lezen en schrijven.

“Heb met veel plezier voor de klas gestaan. M’n moeder zei altijd: voor jezelf kunnen zorgen en financieel onafhankelijk zijn. Dat heb ik dus ook gedaan.”

“Ik was een strenge juf. Mond houden en braaf wezen. Zo moet het toch ook zijn als je een kind wat wil leren?” En dan belonen met een spannend verhaal.”

“Heb heel m’n leven op de boulevard gewoond, behalve in de oorlog. Toen was dat Sperrgebiet en moesten we evacueren naar Schoondijke, de overkant.”

“Nu hebben we een flat -vierhoog zónder lift- op Evertsen. Daar is het uitzicht het weidst. Op Boulevard de Ruyter komen de schepen het dichtst langs hè.”

“Na m’n pensioen hebben we veel gecamperd. Maar ik werd bang van het steeds drukkere verkeer. Dus tegenwoordig blijven we lekker in ons Vlissingen.”

“Vlissingen is een reuzestad. Uitgaan doen we niet vaak meer. Ja, elke morgen een borreltje bij café ‘t Archief. Gezellig met de mensen. In het zonnetje.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *