Joep Bremmers

ikbenvliss109-joepJoep Bremmers (46). LAT. 2 zoons. Geb.Vlissingen. Samensteller respectievelijk vertaler verzameld werk Simon Vinkenoog, Hans Verhagen en Allen Ginsberg. Vlissingenkenner.

“De geschiedenis van Vlissingen is natuurlijk een mer à boire, ook op literair gebied. Er is geen provinciestad die zoveel schrijvers heeft voortgebracht.”

“Allemaal eenlingen, eigenwijze donders die het anders wilden. En de meesten zijn altijd onderbelicht gebleven. Daar ligt echt een kans voor Vlissingen.”

“Aan cultuur in deze stad wordt geen geld meer besteed. De voorzieningen zijn kapot gemaakt door marginale bestuurders en politieke gelukszoekers.”

“Hoe PC Hooft-winnaar Verhagen wordt behandeld: een steen in deplorabele toestand en een afgesleten gedicht bij de Leeuwentrap met een hakfout erin.”

“Leuk hè, dat die Vlissingers zo kunnen mopperen. Of misschien moet ik zeggen: ‘Wat de zee uitbraakt in Vlissingen’, een gedicht van Allen Ginsberg.

“Maar ik hou van Vlissingen. Dat stoere, weerbarstige. De ligging. De zee die zo tegen de stad aanbeukt. Dus schrief dat maar allemaal in dat stukje van joe.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *