Johan de Visser

Johan de Visser (64). Getrouwd, 2 zoons. Timmerman. Directeur/eigenaar van Bouwbedrijf Joziasse. “Groot woord hè. Voel me altijd opgelaten als ik dat zeg.”

“Ben er trots op dat het bedrijf zo is uitgegroeid. Van zeven naar meer dan honderd man. Het is hard werken. 60 tot 80 uur per week. Maar altijd met plezier.”

“Mijn generatie gaat nu met pensioen. De vaklieden worden ouder. De gaten zijn steeds lastiger op te vullen. Dat zie je overal. De vakkennis gaat verloren.”

“Dat vind ik zo knap van vroeger: gebouwen en schepen werden simpel en zonder ingewikkelde berekeningen getekend. De timmerman mocht het maken.”

“Ons mooiste project? De watertoren in de Badhuisstraat. Maar ook Pier 7 op het Badstrand. Om het beton waterdicht te krijgen, moesten we het injecteren.”

“Mijn hobby’s zijn Feijenoord en VC Vlissingen. Zelf heb ik gekorfbald. Er was niks anders in Ritthem. Daar ben ik opgegroeid. M’n hart ligt er nog steeds.”

“Vlissingen vind ik een stad zonder centrum. De kaalslag in de jaren 60 en 70. De gebouwen van toen zou je moeten slopen om er nog wat moois van te maken.”

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *