Johan Houweling

Johan Houweling (55). Single, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-postbode. Begon – wegens inkrimping bij de PTT- acht jaar geleden een dierenspeciaalzaak in de Scherminkelstraat. 

“Dieren trokken me het meest aan. De zaak is de enige in het centrum. De ene keer moet iedereen een hamster hebben. De andere keer zijn het weer cavia’s, vogels of vissen.” 

“De laatste twee jaar verkoop ik veel muizengif en –vallen. Waar er verbouwd of gesloopt wordt, zoals het Ravesteijnplein, verplaatsen de muizen zich. Ze trekken gewoon rond.”

“Jammer dat de stad zo stil is. Ben blij dat de oliebollenkraam er nog staat. Maar op zich zijn deze maanden gezellig. De mensen kopen dan voor hun huisdier ook cadeautjes.” 

“M’n vader en moeder komen ‘s middags vaak helpen. Gewoon voor de gezelligheid. M’n vader weegt altijd het vogel- en hondenvoer af. M’n moeder staat achter de kassa.”

“Nee, op de boulevard kom ik eigenlijk nooit. Ja, met storm rij ik er wel eens over. Ben soms zeven dagen in de week in de winkel. Van 9.30 tot 17.30. Er is altijd wat te doen.”

“M’n oudste klant is 107 jaar. Heel vief. Ze zei: ik wil een kanarie. Een gele en een zanger. En dat ze hem kwam halen. Maar eerst moest ze naar een congres over 100-jarigen”.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *