Jolanda den Hollander – Schout

Jolanda den Hollander-Schout (63). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. Werkt ruim 40 jaar als verpleegkundige bij het ADRZ. Sinds de fusie op afdeling Heelkunde in Goes.

“Vlissingen heeft een stedenband met Ambon in Indonesië. Ondersteunt daar diverse humanitaire projecten. Ben als verpleegkundige al negen keer met een operatieteam uitgezonden.”

“Ik ben in Paauwenburg opgegroeid. We waren een van de eerste bewoners. Veel bouwwerkzaamheden. Altijd klimmen en klauteren. Een paradijs. Westerzicht bestond nog uit weilanden.”

“Je fietste alleen maar via B-wegen naar Middelburg. Gek dat we daar nu wonen. Aan de buitenkant van Vlissingen. Een doodlopende weg. Onze achtertuin grenst aan de Zuidbeekseweg.”

“Je ondergaat er alle seizoenen. Meidoorn. Fluitekruid. De weidsheid en de ruimte die we daar hebben. Het allermooiste zijn de zonsondergangen bij ons achter. Onbeschrijflijk zijn die.”

“Als je hier woont hoef je eigenlijk helemaal niet weg. Altijd een vakantiegevoel. Naar het Nollestrand. Naar de zee. Ik mis wel de vaartochtjes van vroeger op de PSD-boot naar Breskens.”

“Met de app ‘Vessel Finder’ kun je schepen spotten. Hoe ze heten. Waar ze naartoe gaan. Dan zie je pas hoe snel ze rond de wereld gaan. Dat komt in Vlissingen gewoon allemaal voorbij.”

 

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *