Joop van den Berg

ikbenvliss95-vdbergJoop van den Berg (82). Weduwnaar, 1 dochter. Geboren in Kampen. Woont hier sinds 1955. Oud-chef sport PZC. Versloeg o.a. WK’s en 3 Olympische Spelen.

“Ik volg de sport nog wel maar kijk hoogstens naar een samenvatting. Verzadiging denk ik. Kwalitatief is ‘t minder geworden. Dat zal iedereen beamen.”

Hij schreef ook voor de wijkkrant van Paauwenburg waar hij woont. “In feite zit je tussen twee steden. Ik ga net zo vaak naar Middelburg als naar Vlissingen.”

“Maar op Vlissingen ben ik verliefd geworden. Dat kun je rustig zeggen ja. Ooit heb ik nog het boekje ‘Vlissingen, bruisende stad aan de zee’ geschreven.

“Kijk, wat betreft de middenstand is dat bepaald niet meer het geval, maar je hoeft maar tien stappen op de boulevard te zetten en je ondergaat het.”

“Cinecity is een geschenk uit de hemel. Uitzonderlijk dat zo’n provincieplaats zo’n hypermoderne bioscoop heeft. En CCXL: een onvermoede aanwinst.”

“M’n hoge leeftijd heb ik te danken aan wandelingen op het strand. Ja, ik durf wel te stellen dat ik meer Zeeuw ben geworden dan de meeste Zeeuwen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.