Jopie Mastenbroek

ikbenvliss89-mastenbroekJopie Mastenbroek. Getrouwd, 2 kinderen. Geb. 1940 Vlissingen. Zag pas eind ’44 haar vader die tijdens de oorlog vanuit Engeland in konvooien voer.

De zeevaart is een rode draad in de familie. “Ja, wat voor sfeer geeft dat? Met verjaardagen is het in de ene hoek varen en in de andere gewoon kletsen.”

Ze wonen in een vrijstaand huis aan de Prins Mauritslaan. “Er staan er in de buurt wel vier te koop. Dat snap je toch niet dat die niet verkocht worden?”

“Over Vlissingen mogen ze geen kwaad woord zeggen. Waar kun je nu beter zitten dan hier? Kijk, er is natuurlijk wel veel mis, maar dat wil ik niet horen.”

“M’n rondje met de hond is naar de Nolledijk. Die prachtige stalen banken daar. Bijna altijd vol! En rechts zie je dan die leuke gekleurde strandhuisjes.”

“Ik doe van alles. Sportschool. Lekker koken. Kleren naaien. Ik leuter met vriendinnen markten af. Stofjes halen voor jasjes. Ja, ik ben van de jasjes.”

“Vroeger had ik het liever gisteren af dan vandaag. Dat doe ik niet meer hoor. Het gaat nu allemaal wat slomer. In beweging blijven. Dat is belangrijk hè.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *