Jos Broeke

ikbenvliss130-broekeJos Broeke (70). Single. Geboren in Vlissingen. Vanaf z’n 7e jaar wilde hij al weerman worden. Deed dat jaren bij Omroep Zeeland en nu bij CTV en WFM Radio.

“Ik sta om 5.15 uur op. Het laatste weerbericht om 19.30 uur. De dag wordt erdoor in beslag genomen. Gelukkig is er ook nog tijd voor andere dingen.”

Sinds 1979 woont Jos in Ritthem. Hij is actief in de korfbalvereniging, de Oranjevereniging en de dorpsraad. “Ik voel me ook op de eerste plaats Ritthemer.”

“Veel gebied gaan we kwijtraken aan de marinierskazerne. De binnenweggetjes naar Vlissingen verdwijnen. Daar maken we ons in Ritthem wel zorgen over.”

“Onze zeedijk is in feite de voortzetting van de boulevard. Dezelfde schepen passeren daar. Vanwege de Rammekensroute zie je steeds meer toeristen.”

“Ik wil iedere dag wel een stukje zee zien. Toen ik bij het KNMI werkte keek ik erover uit. En de beloodsing van de schepen. Dat blijft natuurlijk uniek.”

“Het weer in 2017? We zijn altijd de warmste en sóms de zonnigste plek van Nederland. Dus voor zon, zee en zwoele nachten moet je in Vlissingen zijn.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *