Josette Sicilia

ikbenvlissingen131-siciliaJosette Sicilia (57). Samenwonend, 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Woonbegeleider bij Emergis. Haar opoe was Rooie Marie van café De Vriendschap.

“Mijn vader was een Italiaan die op de Schelde kwam werken. Hij ontmoette mijn moeder in opoes café. Zong een serenade voor haar op het Bellamypark.”

“Als de schepen te water werden gelaten mocht ik altijd met hem mee. Dat die fles zo tegen het schip aan werd gegooid…. Dat gaf zo’n groot gevoel.”

“Net zoals op de zondagen als het eerste voetbalelftal speelde. Het leek alsof heel Vlissingen kwam kijken. Een paar duizend man stond dan langs de lijn.”

“Ik ben opgevoed: doe maar gewoon. Vlissingen straalt dat ook uit. Je moet niet in een Mercedes willen rijden als je alleen maar hagelslag op je brood kan eten.”

“Nee, op Facebook zit ik niet. Práát liever met mensen. Elke week hebben we met wat meiden een kaartavond in de Concurrent. Echt gezellig. Zoals vroeger.”

“Sinds ik weer in de binnenstad woon loop ik regelmatig met mijn kleinzoon richting het Bellamypark en dan denk ik altijd: kijk de cirkel is weer rond.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *