Jules Izeboud

Jules Izeboud (45). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Samen met zijn broer Eef is hij eigenaar van strandhotel Westduin in Dishoek. Hun vader liet het hotel in 1984 bouwen.

“Na zijn dood in 2005 namen we het over. Sneller dan verwacht. Heel mijn leven werkte ik trouwens al bij mijn vader. Gewoon in de afwaskeuken begonnen. En zo steeds verder.”

“Nu in de lockdown is onze bezettingsgraad maar zes procent. Met name zakenlui. Gelukkig hebben we genoeg vet op de botten. Deze zomer was de drukste in vijfendertig jaar.”

“Nederlanders natuurlijk en heel veel Belgen. Walcheren is voor hen dichtbij en ze komen voor ons zuiderstrand. Zodat ze niet met hun rug naar de zee hoeven zitten zoals daar.”

“Mijn jeugd heb ik voornamelijk in Paauwenburg doorgebracht. Een buurt met veel kinderen toen. Vlak bij Westduin. En altijd op mijn fietsje door de Galgeweg richting strand.”

“Tegenwoordig woon ik in het nieuwe oude centrum. Met aan de ene kant zicht op de Scheldekraan. En aan de andere kant op de binnenstad. Vlissingen zoals je het nooit ziet.”

“Vlissingen is mijn stadje en geeft me gemoedsrust. Ik begrijp die zuurpruimen ook niet die altijd wat te zeiken hebben. Ik zie voor Vlissingen de toekomst juist rooskleurig in.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *