Kees Izeboud

Kees Izeboud (72). Geboren in Koudekerke. Getrouwd, 5 kinderen. Emeritus hoogleraar bedrijfseconomie aan de VU. Woont hier sinds 1999.

“Op m’n 19e werd ik vader. Was net aan m’n studie begonnen. Daarna kregen we onverwachts een drieling. Veel slaaptekort dus in die tijd.”

“Uiteindelijk wilde ik terug naar Zeeland en de zee. Vlissingen was de beste plek. Niet te groot. Genoeg reuring. Het is nog fijner dan we dachten.”

“Al snel rol je dan in bestuurlijke en toezichthoudende functies: Omroep Zeeland, Hogeschool Zeeland, Film By The Sea, Zorgstroom, Delta.”

“Maar toen de termijnen verliepen ben ik helemaal gestopt. Puur leeftijd. Het ergste is als je dingen te lang doet. Dan ga je schade toebrengen.”

“De Vlissingers zijn open en altijd in voor een praatje. Je kunt altijd bij hen terecht. Ze weten natuurlijk wel alles beter. Zijn gewoon eigenwijs hè.”

“Sociale contacten zijn belangrijk. We zouden in Vlissingen goed moeten zorgen voor mensen die maatschappelijk niet mee kunnen komen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kees Izeboud

 1. Cees de Mos schreef:

  Hallo Kees,
  Al surfend op internet kwam ik je naam (en foto) tegen Ik had je niet meer herkend als ik je tegen zou komen.
  Gelukkig dat het nog goed met je gaat. Ik ben inmiddels 81 en samen met Anneke maak het ook goed. Sinds dit jaar ben gestopt met allerlei vrijwilligerswerk, waarvan het notuleren van alle kerkenraadsvergaderingen/bijeenkomsten (en dat zijn er veel in een maand) het belangrijkste was.
  Met enkele oud-Van Dieners heb ik nog regelmatig contact, vooral met Herman Stoekenbroek en Johan Bauer. Ze wonen beiden in Woerden en zijn rolstoel gebonden. Met Kees Booster had ik telefonisch contact. Hij heeft vorig jaar een ernstige darmbloeding gehad. Hoe het nu met hem gaat weet ik niet.

  Een hartelijke groet van ons beiden,
  Cees en Anneke de Mos

 2. Piet van Os schreef:

  Beste Kees, lang geleden dat ik iets vernomen heb over jou. Amsterdam, schaatsen. Inmiddels weet ik van Cees Sanderse het een en ander. Tja, ik heb geen 5 kinderen, ik heb er maar 3 en 7 kleinkinderen en we wonen in Zoutelande.
  2 dochters wonen in Zoutelande en 1 in Meliskerke. Misschien is het leuk om eens bij te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *