Kees van Ruiten

ikbenvliss139-ruitenKees van Ruiten (70). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Was eigenaar van een groentezaak in de Walstraat die hij van zijn schoonouders overnam.

“M’n vader zei: wat ben je nou voor een gozer? Als je niks kan word je groenteboer of melkboer. Maar ik heb toch doorgezet en er nooit spijt van gehad.”

“Een drukke zaak hoor: de klanten moesten een nummertje trekken. Er waren wel supermarkten maar die verkochten toen nog geen groenten en fruit hè.”

“Het was een prachtige tijd in Vlissingen. De Scheldemuur was er nog. En als je een pand wilde opknappen kreeg je daar van Daan Bruinooge subsidie voor.”

“Op een gegeven moment wilde ik meer uitdaging en ben toen in de groothandel gegaan. We leverden o.a. aan de Olauline, Ter Reede, de ziekenhuizen.”

“Vlissingen is fijn om te wonen. Mooie jachthaven. En er worden veel evenementen georganiseerd. Maar winkeltechnisch is de stad altijd al zwak geweest.”

“Werk nog vaak bij m’n zoon en z’n compagnon. Verder: golfen, muziek maken en gymnastiek bij ‘Door Oefening Lenig’. Ja, ik heb echt een bereleuk leven.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *