Khaled Zarin

 

Khaled Zarin (40). 1 dochter. Geboren in Jalalabad, Afghanistan. Zijn vader was generaal, maar het gezin vluchtte na de val van het bewind in 1992 en kwam daarna in Vlissingen terecht.

“Toen we hier in onze straat arriveerden en de taxichauffeur ons de eengezinswoning aanwees, dacht ik dat hij het hele blok bedoelde. Om aan te geven hoe we in Afghanistan woonden.”

“Maar je bent jong. Je leert de taal. Maakt vrienden. En zo krijg je een veilige en goede omgeving en ga je verder. Alle kansen in mijn leven heb ik zelf gecreëerd. Of ik die nu kreeg of niet.”

“Mijn hart ligt in de sport. Heb op het allerhoogste niveau aan karate en kickboksen gedaan. Veel gewonnen. Ook EK- en WK-titels. Na mijn 32ste gestopt. Ben nu eigenaar van Gorilla Gym.”

“Sinds dit jaar hebben we het keurmerk Vechtsport Autoriteit. Ben bezig om Vlissingen beter op de kaart te zetten qua vecht- en krachtsport. Dat er weer een kampioen uit Vlissingen komt.”

“Ben van ’s ochtends tot ’s avonds in de gym. Door de sport heb ik heel veel Vlissingers leren kennen. Vlissingen is eigenlijk een klein dorp. Als ik op straat loop blijf je goedendag zeggen.”

“Verlangen naar Afghanistan is er niet. Nooit rustig geweest daar. Altijd oorlog. Ik woon in Vlissingen sinds mijn tiende jaar. Voel me ook een echte Vlissinger. Hier is gewoon mijn thuis.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.